شباب الحدين

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
شباب الحدين

منتديات شباب الحدين


    من كل اخت طبخة

    اشراقة
    اشراقة


    عدد المساهمات : 113
    تاريخ التسجيل : 01/03/2010
    العمر : 37
    الموقع : http://israaaboelghit.maktoobblog.com/

    من كل اخت طبخة Empty من كل اخت طبخة

    مُساهمة من طرف اشراقة الجمعة مارس 12, 2010 4:49 pm

    من كل اخت طبخة 46eab0297c



    ازيكو يا احلى اخوات في الدنيا يا رب تكونوا في اتم الحال واحسنه.......

    طبعــــــــــــــــــا الموضوع باين من العنوان .....وهو ان كل اخت هتقدم لينا

    طبخه كدا تكون حلوه ولذيذه ها وبلاش بقي شغل المنقول والكلام ده عيزين طبخات تكونوا

    فعلا عملتوها......

    عايزين بقي تفاعل كدا وتورونا شطارتكم

    ها بلاش الكسل ده ............وحذاراي الاقي اخت دخلت شاهدت وطلعت من غير ما تعرفنا بطبخه جديده

    انا بحذركم
    وياريت الاخوات المتوجات يفيدونا....
    يلا نبتدي........


    من كل اخت طبخة Kljlkjljklj]
    اشراقة
    اشراقة


    عدد المساهمات : 113
    تاريخ التسجيل : 01/03/2010
    العمر : 37
    الموقع : http://israaaboelghit.maktoobblog.com/

    من كل اخت طبخة Empty رد: من كل اخت طبخة

    مُساهمة من طرف اشراقة الخميس مارس 18, 2010 11:10 am

    كيفكم يا احلى اخواات
    معايا اكلة انا بحبها جداااااا

    من كل اخت طبخة Jhkhjkhjk

    هو اغلبنا بيحبه



    وهي المكرونة بالباشامييل
    خليكم معايا وركزوا كده

    من كل اخت طبخة Jhkhjkhjk

    هي طويلة شوية بس سهلة


    ولذيذة





    [size=16]

    المقادير
    المطلوبة:
    - مكرونة مسلوقة

    -
    صلصة الباشميل

    -
    لحمة مفرومة معصجة

    -
    جبنة موزاريلا مبشورة



    والآن
    لعمل اللحمة المعصجة نستخدم:

    -
    بصلة مفرومة

    -
    لحمة مفرومة

    - حبة
    طماطم مفرومة

    -
    صلصة طماطم

    -
    فصين ثوم مدقوقين (هناك من لا يفضل استخدام الثوم)

    -
    ممكن خضار مشكلة وأنا هنا استخدمت ذرة مفرزنة (هناك من لا يفضل استخدام
    الخضار أو الذرة)

    - ملح
    وفلفل أسود وبهار


    من كل اخت طبخة F31

    طريقة
    عمل اللحمة:

    نسخن
    الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم ونقلب قليلا إلى أن يذبل لونه


    من كل اخت طبخة 63c

    نضع
    اللحمة فوقه ونقلب جيدا


    من كل اخت طبخة 562

    تترك
    إلى أن يتغير لونها إلى اللون البني ثم نضيف الثوم ونقلب

    (تذكرة

    هناك من يفضل ألا يستخدم الثوم)


    من كل اخت طبخة 175

    تضاف
    قطع الطماطم وتقلب جيدا


    من كل اخت طبخة B6d

    تضاف
    الذرة (أو الخضار) ونقلبها وتترك إلى أن تذبل الطماطم

    (تذكرة

    هناك من يفضل ألا يستخدم الخضار أو الذرة)


    من كل اخت طبخة B4f

    ثم
    نضيف الصلصة


    من كل اخت طبخة 4f1


    تترك
    على النار إلى أن تتسبك وتصبح جاهزة


    من كل اخت طبخة 423



    لعمل
    البشاميل نحتاج إلى:

    - كوب
    طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة

    - لتر
    من الحليب أي تقريبا أربع أكواب

    -
    مكعبين ماجي

    -
    زبدة

    - ملح
    وفلفل أسود وبهارات


    من كل اخت طبخة 800

    نضيف
    الطحين مع الحليب عالبارد


    من كل اخت طبخة 302

    يوضع
    على النار و نحركهم بالمضرب السلك إلى أن يذوب الطحين تماما و يختفي


    من كل اخت طبخة 99c

    بعد
    أن يسخن بقليل نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود والبهارات وطبعا لا
    نتركها أبدا بل نستمر بالتحريك حتى لا تتكتل


    من كل اخت طبخة 4bc

    نضيف
    الزبدة


    من كل اخت طبخة Abc

    نستمر
    بالتحريك إلى أن يثخن قوام البشاميل هكذا


    من كل اخت طبخة B39

    ترفع
    من على النار


    و
    الآن التطبيق (وضعها في الطبق)


    اللحمة

    جاهزة والبشاميل جاهز والمكرونة خلاص اتسلقت


    نضع
    المكرونة المسلوقة في طبق عميق أو قدر ونضيف فوقها نصف كمية البشاميل


    من كل اخت طبخة Baf

    نقلب
    المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجوا وممكن إضافة القليل من الجبنة
    الموزاريلا معها


    من كل اخت طبخة C7b

    نحضر
    صينية الفرن وندهنها بقليل
    من الزبدة ونغطي قاع الصينية و الحواف بالبقصمات


    من كل اخت طبخة 7b5

    نضيف
    طبقة من المكرونة


    من كل اخت طبخة Cd6

    ثم
    نفرد فوقها اللحمة


    من كل اخت طبخة Ca2

    ثم
    طبقة المكرونة الثانية


    من كل اخت طبخة 1a1

    و
    نغطيها تماما


    من كل اخت طبخة 1d7

    ثم
    باقي صلصة البشاميل هكذا


    من كل اخت طبخة 68a

    نوزع
    الجبنة الموزاريلا المبشورة فوقها


    من كل اخت طبخة 541

    ندخلها

    فرن ساخن لمدة نصف ساعة أو أكثر إلى أن تتحمر الأطراف


    من كل اخت طبخة 771

    نفتح
    الشواية و نحمر الوجه


    من كل اخت طبخة 00e


    نتركها

    تبرد شوية قبل التقطيع
    حتى لا تهترئ أثناء التقطيع

    شكلها
    حلو ممممممممممم


    من كل اخت طبخة 313

    تقطع
    يللا
    هاناكل مممممممممممممممم


    من كل اخت طبخة 30e

    و
    تقدم مع السلطة

    عارف
    مفيش وقت للسلطة دلوقتي



    من كل اخت طبخة 471

    وبالهنا والشفا





      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد نوفمبر 10, 2024 12:59 pm